Podkategorie:
  • Brak kategorii

Nhandu

Nhandu carapoensis

Na wolności występuje w Brazylii i Paragwaju, w lasach deszczowych. Sklasyfikowany w 1981 roku przez Lucas’a. Angielska nazwa tego ptasznika to Brazilian Red Bird Eater. Dorasta do 6 cm ciała, z rozpostartymi odnóżami do 15-18 cm.






Popularne gatunki






Aktualizowane artykuły


Nhandu coloratovillosus
Oceń 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek [6]
Loading...

Ptasznik ten zamieszkuje wilgotne lasy równikowe Brazylii. Jest typowym ptasznikiem naziemnym, który za dnia…


Nhandu spp.
Oceń 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek [1]
Loading...

Rodzaj Nhandu zrzesza ptaszniki zamieszkujące brazylijskie lasy tropikalne. Spotykać je można w norach i…
Nhandu chromatus
Oceń 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek [23]
Loading...

Ptasznik ten zamieszkuje wilgotne lasy Brazylii. Jest typowym ptasznikiem naziemnym, który za dnia szuka…