Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Wiedza   Forum   Giełda   Galeria   Spis   Czat(3 )  
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   T-shirty z ptasznikiem POECILOTHERIA   T-shirty z boa dusicielem BOAS
Forum : Legwan zielony : znaleziony legwan
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok płaski  Poprzedni temat  Następny temat   Następny post
AutorWiadomość

tomikus

[z nami 388 dni]

Polska
Małopolskie
Nowy Sącz
znaleziony legwan
Wysłano 16:19 17.07.2010
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

witam, dzisiaj znalazłem legwana (na wsi) ok 100 cm długości, od mieszkańców dowiedziałem się że chodzi już ponad dwa tygodnie po okolicznych drzewach i krzakach, jest goniony przez psy i koty, tak więc jako że jestem miłośnikiem gadów złapałem go (z wielkim trudem) i wziąłem do siebie. Siedzi w terrarium 100x40x40 (takie aktualnie mam) i w poniedziałek planuje zbudować mu nowe większe terrarium. Wyszedłem z założenia że skoro widzieli go ludzie to właściciel powinien przez 2 tygodnie znaleźć sporego gada. Stan generalnie średni, brak paznokcia, ubytek w ogonie, drobne ranki (które absolutnie nie są groźne), legwan jest dość towarzyski i chętnie pobiera pokarm. Czy jest możliwość zarejestrować jakoś gada na mnie?
druga sprawa to terrarium, chce zrobić spore jak na moje warunki, +/- 130 dł 70 szer 180 wysokie, uważam że starczy na jednego jaszczura?
aktualnie jest pod świetłówką 10.0 (ma już pół roku), istnieje prawdopodobieństwo że dozna oparzeń od mocnego światła ?
niesamowicie interesuje się pokojem , korek w terrarium za godzine poszedł w szczępy :Dswoją drogą nie rozumiem jak można być tak nieodpowiedzialnym i zostawić gada na ponad dwa tygodnie bez reakcji na pastwe zimnych nocy...

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok płaski  Poprzedni temat  Następny temat   Następny post
TematAutorData
znaleziony legwan tomikus16:19 17.07.2010
Re: znaleziony legwan tekla8517:14 17.07.2010
Re: znaleziony legwan hubert2620:19 17.07.2010
Re: znaleziony legwan tomikus20:48 17.07.2010
Re: znaleziony legwan hubert2620:58 17.07.2010
Re: znaleziony legwan tomikus10:52 18.07.2010

Następny post
    Skocz do góry     Drukuj jeden post     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Zobacz: Gady-gady | Szrek | Euro-zoo
© 2001-2010 Copyright by terrarium.com.pl. Serwerem zarządza firma PROMEDIA | Nakarm głodne dziecko
Kwiaty z dostawą - Kwiaciarnia Wroclaw