Witam mój legwan (80cm) nie chce jeść... Kupiłem go 24.01.10 od tego czasu Legwan zjadł może z 3-4 plasterki banana a tak po za tym nie ruszył niczego więcej a próbowałem wszystkiego... karmiłem go w terrarium i próbowałem po za terrarium ale on nie zwraca uwagi na jedzenie depta po nim albo je całkiem omija... Gdy go kupiłem był bardzo agresywny i płochliwy ważył 630g na dzień dzisiejszy jest bardzo spokojny daje się głaskać chwytać chętnie wychodzi z terrarium na dom lecz strasznie schudł teraz waży 560g (chyba troche mało jak na 80cm legwana) Legwan myślę że ma bardzo dobre warunki w terrarium temperatura pod lampą 32-35stopnie w innych częściach terrarium 28-30stopni wilgotność 70-85%... Byłem z legwanem u weterynarza który stwierdził że z legwanem jest wszystko ok nie ma pasożytów itd i powiedział że to Samica... W sklepie zologicznym sprzedawca doradził mi specialne jedzenie dl legwanów (nie pamiętam nazwy) takie jakieś suszone rośliny powiedział że oni tylko to dawają legwaną na sklepi i wszystkie to jedzą jest to naturalne jedzenie o naturalnym zapachu przyciągający legwana... ale czy to na pewno jest dobry sposób i czy to działa ??? Po za tym u legwana nie załważyłem żadnych zmian normalnie chodzi po terrarium wspina się po pniach kompie się w basenie.... Pozdrawiam proszę o porady jest jakiś sposób żeby legwan zaczoł jeść lub jakieś przymusowe karmienie nie chciał bym go stracić ????