Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Agama brodata : Terrarium - zagwozdka
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

gnf

[z nami 1323 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Szczecin
Terrarium - zagwozdka
Wysłano 12:17 13.02.2012
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

Mam możliwość stworzenia terrarium we wnęce dla brodaczy. Jednakże, terrarium nie spełnia wymagań dla dorosłego osobnika. Dokładniej chodzi o powierzchnie dna (głębokość) która wynosi około 40 cm. Pozostałe wymiary to: 150x40x60. Czy można nagiąć tą zasadę poprzez dodanie dodatkowych poziomów w terrarium oraz dużej ilości półek skalnych? Czy jednak nie ma takiej możliwości i jest za mała powierzchnia dna?

Druga kwestia, mam wnękę zabudowaną musiałbym wstawić tylko szyby no i oczywiście boczne i tylne ścianki. W jaki sposób rozwiązać problem z wentylacją? Czy w tym wypadku konieczne było by skrócenie ewentualnego terrarium i wstawienie bocznych ścian wraz z wentylacją?

Pozdrawiam.

dawidek19875

[z nami 384 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Szczecin
Re: Terrarium - zagwozdka
Wysłano 16:48 13.02.2012

Wstaw zdjęcie tej wnęki

ambasador

[z nami 799 dni]

Wielka Brytania

Wysłano 23:12 13.02.2012

jesli chodzi o wymiary to powinno byc ok ...jesli dodajesz 10cm na glebokosci a dodasz na wysokosci to nie powinno znacznie wplywac na jaszczura ...ja bym zaryzykowal;)

co do wentylacji to wszystko zalezy od tego czy zamykasz drzwiczki terra do konca ...ja zawsze zostawiam luki po 2-3 cm z kazdej strony oprocz tego mam otwory wentylacyjne...idealne rozmieszczenie to dol z przodu i gora z tylu ale nie ma co zalowac powietrza im wiecej tym lepiej;)

gnf

[z nami 1323 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Szczecin
Wysłano 22:14 14.02.2012

dawidek19875 napisał/a:
Wstaw zdjęcie tej wnęki

Wybacz że to nie zdjęcie ale oddaje to co realnie istnieje w mieszkaniu Smile

gnf

[z nami 1323 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Szczecin
Wysłano 16:07 16.02.2012

Podbijam.

dawidek19875

[z nami 384 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Szczecin
Wysłano 20:38 17.02.2012

Kurde nie moge sobie tego jakos wyobrazic. czyli wszystkie scianki sa juz gotowe, tak? scianki juz są, musisz zrobic tylko przod, prowadnice i szyby suwane tak? Postaraj sie o fotkę a rozwiąze Ci rpoblem w 10 minut Wink

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl