Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Legwan zielony : Terrarium przejsciowe
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

Mlody_Ag

[z nami 90 dni]

Polska
Pomorskie
Gdynia
Terrarium przejsciowe
Wysłano 17:11 20.02.2012
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

Witam. Od 3 lat przymioerzam sie do kupna legwana zielonego. Mam terrarium od kolegi surowe zrobione z mysla o pytonie ma wymiary 100x60x50 (dłxszerxwys) Czy moze byc to terra przejsciowe dla mlodego lega (40 cm) na okres pol roku? Po pol roku zamierzam zrobic nowe.

monster98

[z nami 264 dni]

Polska
Dolnośląskie
Wrocław
Re: Terrarium przejsciowe
Wysłano 18:40 20.02.2012

Nie

Wysłano 18:54 20.02.2012

nie

Qive

[z nami 341 dni]

Polska
Wielkopolskie
Międzychód
Wysłano 18:59 20.02.2012

A ja napiszę ,że tak, jeśli faktycznie tylko na pół roku, młode legwany szybciej rosną więc w ciągu tego pół roku musisz zrobić nowe jeżeli kupisz legwana.
W miarę możliwości rozplanuj mu przestrzeń i kryjówki, jako ,że to malec więcej będzie siedział ukryty a wychodził będzie raczej tylko do miski żeby zjeść.
Pilnuj temp. i wilgotności!! Musi być taka sama jak w terrarium domyślnym (tym co będzie miało być już na stałe).

Wysłano 21:40 20.02.2012

Qive napisał/a:
A ja napiszę ,że tak...

super,a jak ma się leg poruszać w terra o wys.50cm?przecież jak włożysz tam żarówki i uvb to odejdzie jakieś 30-35cm i będzie się musiał chyba czołgać.to jest zwierzak co żyje na wysokości przecież:)
wg.mnie zdecydowanie nie nadaję się dla legwana.jakby miało 100wys/60szer/50gł to można by polemizować.
takie terra co posiada kolega to dla agamy i to młodej:)

Qive

[z nami 341 dni]

Polska
Wielkopolskie
Międzychód
Wysłano 23:18 20.02.2012

krio_demorto napisał/a:

super,a jak ma się leg poruszać w terra o wys.50cm?przecież jak włożysz tam żarówki i uvb to odejdzie jakieś 30-35cm i będzie się musiał chyba czołgać.to jest zwierzak co żyje na wysokości przecież:)
wg.mnie zdecydowanie nie nadaję się dla legwana.jakby miało 100wys/60szer/50gł to można by polemizować.
takie terra co posiada kolega to dla agamy i to młodej:)

Qive napisał/a:
W miarę możliwości rozplanuj mu przestrzeń i kryjówki, jako ,że to malec więcej będzie siedział ukryty a wychodził będzie raczej tylko do miski żeby zjeść.

Wybacz ,że nie wyjaśniłem, można legwanowi postawić terrarium pionowo, jeśli są szyby na prowadnicach to po prostu wymienić, takie coś to koszt max. 50/60zł modyfikacja z poziomego na pionowe a dużo pomoże. Wybaczcie że nie dopisałem to z pośpiechu Smile

Mlody_Ag

[z nami 90 dni]

Polska
Pomorskie
Gdynia
Wysłano 23:34 20.02.2012

Myślałem właśnie o tym zeby postawic to terrarium pionowo, prowadnic ani szyb jeszcze niema, tak jak mowie dostalem je niedawno, takze z tym problemu niebedzie Wink Przy jakich maksymalnych rozmiarach pupila bede musial zmienic mu dom?

Qive

[z nami 341 dni]

Polska
Wielkopolskie
Międzychód
Wysłano 11:43 21.02.2012

Jeśli zrobisz mu terrarium 100 dł x 100 szer x 150 wys myślę że starczy mu na cały czas Smile

Filip_Stadnik

[z nami 667 dni]

Polska
Lubelskie
Łęczna (Ciechanki Krzesimowskie )
Wysłano 21:58 21.02.2012

Nie, nie starczy i proszę nie propagować nieprawdziwych informacji. Co do terrarium przejściowego, to będzie ono dosłownie na miesiąc lub dwa i to tylko przy założeniu, że kupimy 40cm podrostka. Rzecz jasna mówię tu tylko i wyłącznie o opcji postawienia terrarium tak aby 100cm to była wysokość, gdyż inne możliwości całkowicie odpadają.

Profesjonalna opieka nad zwierzętami terrarystycznymi na terenie Lublina i okolic. Terraria na zamówienie. E-mail: Terraria_na_zamowienie@wp.pl Oferta:http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=564067&highlight=

Yui_Kurogane

[z nami 1009 dni]

Polska
Wielkopolskie
Luboń
Wysłano 16:41 22.02.2012

Nie starczy chyba, że chcesz zamęczyć zwierzaka.

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl