Witam,moja Legnica dziwnie sie zachowuje temperaturę w terrarium i wilgotność ma ok (taka jaka powinna byc)ale 2 noce spi na podłożu w terrarium czy to normalne?pozdrawiam
Więc może problem tkwi w temperaturze? Kabel grzewczy masz? Lampę grzewczą wyłączasz na noc a kabel nie więc może po prostu szuka sobie cieplejszego miejsca? Albo może po prostu ma takie "widzi mi się"! Moja legwanica ma swoje ulubione miejsce do spania ale zdarza się że śpi w zupełnie innych miejscach terrarium!
Wydaje mi się że nie ma nic w tym dziwnego, skoro temp. ok i wszystko poza tym że śpi na podłożu to nie masz się czym martwić, mój najmniejszy legwan potrafi spać na szybie nawet i zbytnio mnie to nie dziwi, legwan przyjmuje takie pozycje do snu w jakich mu wygodnie
Moja tez spala gdzie jej sie podobalo .Raz schowana w rosliny a potem calkiem na widoku.Zdarzalo sie ze potrafila spac w misce na jedzenie.Nigdy jej nie przekladalam w inne miejsce ,jak bylo jej tak wygodnie to niech spi gdzie chce.
Kiedy legwan śpi na podłodze to jest to WYRAŹNA oznaka, że masz mimo wszystko za niską wilgotność która w nocy MUSI być około 90 %!!! A nie 70 - 80 jak w dzień.
WIĘC musisz ją obowiązkowo podwyższyć.
Pozdrawiam!
P.S: Za temat "Pytanko" możesz dostać bana!
Przeczytaj regulamin żeby nie było problemów.
_________________ FACE PALM!
Because expressing how dumb that was in words just doesn`t work...
Z tą wilgotnością to chyba nie do końca )) U mnie wilgoć jest stale na poziomie 60- 70% i Legwany spią najwyżej jak mogą. Ale smoki jak ludzie śpią jak jest im wygodnie
Zdrowych i Wesołych Świąt dla Wszystkich
troche malo . 70/80% w dzien 80/90% noc a co do spania to moj tez spi gdzie popadnie ;p ale jak twoj spi na ziemi to rzeczywiscie jest cos nie tak i czegos mu brakuje... stawiam na wilgotnosc