Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Legwan zielony : pni jakich drzew NIE można uzywać w terraium?
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość
pni jakich drzew NIE można uzywać w terraium?
Wysłano 14:33 07.01.2012
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

chciałem sie dowiedziec jakich drzew nie można uzywac w terra?
chciałem "wystric"terra korzeniem jabłoni,moża użyć?ma nawet intensywny zapach nie będzie to przeszkadzało legowi?
jeżeli taki temat był to prosze o odnośnik,a ten zamknąć albo usunąć.

mixior_99

[z nami 388 dni]

Polska
Mazowieckie
Warszawa
Re: pni jakich drzew NIE można uzywać w terraium?
Wysłano 14:42 07.01.2012

myśle, że jak dobrze wyparzysz korzen(żeby usunąć całe robactwo), to będzie ok, ale może niech się ktoś inny wypowie...
pozdrawiam mixior99

Wysłano 15:19 07.01.2012

o tym,że trzeba wyparzyć we wrzątku i soli to wiem:)tylko nie wiem jakich drzew nie uzywać:)chociaz korzeń to korzeń legwany ich chyba nie jedzą ani niepodgryzają.

Filip_Stadnik

[z nami 666 dni]

Polska
Lubelskie
Łęczna (Ciechanki Krzesimowskie )
Wysłano 15:26 07.01.2012

Generalnie nie używa się drzew iglastych ze względu na obecność żywicy oraz drzew miękkich z racji na swoją nietrwałość. Z tego co słyszałem to akacja jest bardzo dobrym wyjściem. Jednak nadadzą się każde drzewa liściaste, oczywiście po odpowiednim przygotowaniu. W swoim starym terrarium miałem konary śliwy i wszystko było ok. Teraz mam co prawda miękkie drzewo, bo wierzbę płaczącą, ale po okorowaniu i pomalowaniu 2 razy pokostem lnianym nic się nie dzieje.

Profesjonalna opieka nad zwierzętami terrarystycznymi na terenie Lublina i okolic. Terraria na zamówienie. E-mail: Terraria_na_zamowienie@wp.pl Oferta:http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=564067&highlight=

jarecki_731

[z nami 552 dni]

Polska
Dolnośląskie
Głogów (słone)
Wysłano 19:34 07.01.2012

Ja mialam brzoze ,ma miekka kore jak to mozna nazwac kora.Swietnie sie sprawdzala bo miekko wchodzily w nia pazurki i nie slizgala sie po niej.

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl