Dziś Zielona miała pierwsza randkę)) Facet ma 7 lat, spokojny i mieszka 3 bloki dalej. Filip. Pilnowała swojego terenu bardzo ale nie było jakoś agresywnie. Ogólnie myślę, że będzie ok. Jak poszli sobie to ona jeszcze godzinę robiła obchód terenu czy aby gdzies sie nie czai;))) Gabarytowo pasują idealnie. Wspólne kiwanie głowami i pokazywanie kto ma wiekszy łałok bezcenne.
Para razem
Zielona i Filip
Filip sam
Filip
P.S. Przenieście temat do iguana cafe bo mi sie źle zapisało. Dziekuję i przepraszam
Moja ma 4 lata jej chłopak 7. Wiem, pomylilam sie jak zakładałam na dole postu jest prosba o przeniesienie. Dziś tez zaobserwowalam, że najbardziej bojowym gadem w moim domu jest agama brodata Stefan. Jak legwany paradowały po pokoju on wyskoczył z terrarium, nadął brode i smiesznie skacząc przepedzał je na drugą strone pokoju. Widok był smieszny bo one grzecznie się dawały wygonić a Stefanek jak gdyby nic po wykonaniu zadania wrócił do terrarium i prowadzil obserwacje.
Świetne! Szkoda, że z moją DeeDee nie będzie takich doświadczeń... Jeśli to ma być "stały związek", to warto robić fotki. Może na legwanzielony.pl powstanie podpunkt o sposobie na kojarzenie legwanów.
Tematu nie przeniosę, bo nie da rady wklejać nowych tematów do już istniejących wątków. Niech sobie będzie tutaj, bo wnosi jakieś doświadczenia z hodowli
Wszystko pięknie ładnie, ale moim zdaniem aby coś z tego wyszło to należałoby łączyć legwany na terenie samca no i zostawić je (nawet na miesiące) razem aby się "dotarły" w swoich relacjach. Nie wiem czy w tym sezonie jeszcze ma szans coś powstać, ale raczej wątpię. Jednak sama próba kojarzenia jak najbardziej ok. Aha i taka mała uwaga. Skoro legwany już chodzą po pokoju (moim zdaniem powinny być bezwzględnie w terrarium, no ale nie chce zaczynać od nowa tego tematu), to lepiej aby broda razem z nimi nie latała. Raz, że legwany mogą coś agamie zrobić (wystarczy mocniejsze walnięcie ogonem), a dwa, że niech się zajmują sobą, a nie ucieczkami przed brodą. To tyle ode mnie i pozdrawiam.
_________________ Profesjonalna opieka nad zwierzętami terrarystycznymi na terenie Lublina i okolic. Terraria na zamówienie. E-mail: Terraria_na_zamowienie@wp.pl Oferta:http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=564067&highlight=