Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Agama brodata : para agam, może trzecia?
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

Supergonzo

[z nami 359 dni]

Polska
Małopolskie
Kraków (Czernichów)
para agam, może trzecia?
Wysłano 19:58 05.02.2012
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

Witam. Posiadam dwie agamy brodate samca rocznego (43cm) i samiczke półroczną (30cm).. samiec w dużym terra 120x60x100 młodsza w 60x30x40.. teraz mam prośbę o rady jak możnaby docelowo zrobić.. duże chyba za małe dla haremu samiec 2 samice?? oczywiście to bym poczekał na podrośnięcie samic.. i myślałem i to chyba lepszy pomysł zostać przy dwóch i zrobić z dużego dwa terra po 120x60x50.. przy tym koszt zwiększa się o żarówki a przy haremie jedzenie (oczywiście w pierwszej kolejności liczy się komfort mieszkaniowy jak i wzajemne stosunki.. a i w haremie można czy raczej trzeba się spodziewać zapłodnienia? może to głupie pytanie ale harem to prosta droga do młodych, a raczej zapłodnienia, bo inkubatory i te sprawy to nie dla mnie czy samice są dwie dla zmniejszenia agresywnoci samca? proszę o porady bez złościwości, bo przy podzelnym terra będą miały co potrzeba a pomysł jest na 3 i może na pomyśle się skończyć Smile pozdrawiam

ewkagamma

[z nami 631 dni]

Polska
Mazowieckie
Warszawa
Re: para agam, może trzecia?
Wysłano 21:18 05.02.2012

Jak będziesz miał harem w 1-ym terra-to nastaw się na inkubator,małe,pieluchy(żartowałam)-jednym słowem napewno samiec się postara o potomstwo.To chyba jest odpowiedż na Twoje wątpliwości,pozdrawiam:))

DONIEC
Moderator

[z nami 1530 dni]

Polska
Małopolskie
Kraków (kraków - Biezanow nowy)
Wysłano 21:28 05.02.2012

po pierwsze docelowe tera za małe na 3. Po 2 terra dla 30 cm ,już za młode może przestać rosnąć . Kolejny punky buduj docelowe tam samca , do obecnego amca samice, a kolejną albo dorosła ,albo młodą do terra samicy;)

Supergonzo

[z nami 359 dni]

Polska
Małopolskie
Kraków (Czernichów)
Wysłano 01:35 06.02.2012

ok dzięki za upewnienie mnie, że to tylko moje paranoje Razz to zostaje przy tych dwóch i duże terra dziele na dwa Smile i wiem, że już pora małą przerzucić, bo Thralla tak samo przy ok 30 cm przerzuciłem i teraz dorodny chłopak wyrósł Smile

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl