Witam
Przymierzam sie do hodowli agamy brodatej i tu mam takie pytanie
czy można zamiast żarówki grzewczej zastosowac kabel grzewczy na termostacie?? i jakie żarówki są niezbędne do hodowli pupilka?? bede robil terra z plyty osb o wymiarach 120x60x50 dl. x sze. x wys.
z gory dziekuje za pomoc.
dziki za odp.
to jakie żarówki mam kupic i ile na takie terra wiem ze sa potrzebne uvb i jakas grzewcza ale prosze o konkrety najlepiej linki do allegro
dzieki i pozdrawiam
Jak kupisz malutką jaszczurkę,to takie terra będzie dla niej na początek za duże.Przedziel je odrazu i odpowiednio zainstaluj lampy,żeby od początku mogła mieć odpowiednią temperaturę i promienie uvb.Pozdrawiam:))
no właśnie i tu nasuwa się pytanie ile tych promieni uvb ma byc i jaka moc żarowki grzewczej. chodzi mi aby przygotowac terra docelowe już na "tip top". może powiecie mi ze swoich doświadczeń jaka moc żarówek w terra 120x60x60 (trochę powiększę wysokośc). po prostu nie chcę kupic ani za dużą ani za małą.
z góry dziękuje
Czy firma exo terra jest dobra jakościowo?? i czy wystarczy jedna żarówka EXO TERRA Repti Glo 10.0 Compact 26W czy dokupic jeszcze Repti Glo 2.0 bo na stronie sprzedawcy jest napisane, że najlepiej używac te żarówki jednocześnie