Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Agama brodata : Ogon agamy
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

jamarek5

[z nami 437 dni]

Polska
Dolnośląskie
Głogów (Kotla)
Ogon agamy
Wysłano 00:09 12.02.2012
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

Witam niedawno pisałem na ten temat a mianowicie chodzi o odpadaiący ogon aguli.Sprawa ma sie tak,to nie jest problem schnięcia ogona tylko jakby on gnił nie wiem jak to opisać po prostu wyobrażcie sobie palec u ręki napuchnięty,który pęka i cieknie z niego ropa nie rozchodzi się o moje pupile tylko o mojego brata.Może jakieś sugestie jak to leczyć czy niezbędna wizyta u weta,jak wet to może jakiś telefon lub jaki kolwiek kontakt do takiego szpeca z okolic Głogowa województwo dolnośląskie.Z góry dzięki pozdrowionka a fotek nie mam brat mi nie dostarczył ale to widziałem i nie ciekawie to wygląda rana ta ma ok 3-4cm mimo tego zachowanie jej jest ok. jest aktywna kolorki spoko apatyt też ma tak że wpływu na jej kondycje fizyczną to nie ma.Dięki jeszcze raz

monster98

[z nami 264 dni]

Polska
Dolnośląskie
Wrocław
Re: Ogon agamy
Wysłano 10:02 12.02.2012

http://www.terrarium.com.pl/dzial/weterynarze/dolnoslaskie

matadorka

[z nami 166 dni]

Polska
Małopolskie
Kraków
Wysłano 10:07 12.02.2012

Na litość boską, już dawno powinien iść z nią do weterynarza skoro jego agama ma takie problem! Weź go za bety i jedźcie do bądź jakiego weterynarza. Przynajmniej udzieli wam pierwszej pomocy, odkazi, dezynfekuje, cokolwiek. Nie ma co czekać i zakładać kolejnego tematu na forum.

dawidek19875

[z nami 384 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Szczecin
Wysłano 13:25 12.02.2012

A ja jak zwykle sie powtorze. W takich sytuacjach powinno sie biec do weta a nie pisać posty na forum!!! Szkoda mi tylko zwierzaków...

gibek_gsf

[z nami 455 dni]

Polska
Dolnośląskie
Wrocław
Wysłano 13:27 13.02.2012

Tego typu zmiany potrafią w ciągu kilku dni doprowadzić do nieodwracalnych i śmiertelnych w skutkach rezultatów - tym bardziej, że terrarysta zamiast od razu podjąć interwencję patrzy i się zastanawia "co to może być". Należy natychmiast podjąć leczenie farmakologiczne, najprawdopodobniej również połączone z amputacją chorej tkanki. Czas leci a infekcja postępuje - im bliżej ciała, tym gorzej. Radzę się pospieszyć.

DONIEC
Moderator

[z nami 1530 dni]

Polska
Małopolskie
Kraków (kraków - Biezanow nowy)
Wysłano 17:36 13.02.2012

jak gibek piszę, w Twoim wypadku udanie się do weterynarza to obowiązek, gdyż masz do czynienia z mokrą gangreną. Na pewno nastąpi amputacja jakiś mniej niż cm zdrowej tkanki i podany lek odkażający ... Na prawdę nie ma na co czekać!!

jamarek5

[z nami 437 dni]

Polska
Dolnośląskie
Głogów (Kotla)
Wysłano 17:01 15.02.2012

Witam dzęki za odzewy,sprawa ma się tak znależlismy doktorka ,który zajmuje się gadami niejaki Michalski z Nowej Soli po obejrzeniu fotek,które przesłał mu brat stwierdził stanowczo,że jest to ropień tyle,że dość duży polecił mu jakieś leki i środki i z tego co mi brat powiedział po zastosowaniu sie do jego zaleceń ogon zaczyna przysychać i jużnie ropieje zobaczymy jeszcze ze dwa dni może bedzie ok.Może się myle ale gangrena to martwica tkanki i powinno wydawać nieprzyjemny zapach a tu nic nie zapodaje.Pozdrawiam

ewkagamma

[z nami 631 dni]

Polska
Mazowieckie
Warszawa
Wysłano 21:29 16.02.2012

Jak to nie gangrena to tylko można się cieszyć!A możesz napisać jakie leki na ten ropień stosujesz?Pozdrawiam:))

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl