Mam pytanie, bo zauważyłem że mój Legwam w okresie zimowym zaczął mniej jeść ale za to stał się bardziej aktywny, wcześniej zawsze tylko jadł i leżał a jadł dużo i non stop wylinki, teraz też ma wylinkę.
Czy to normalne??
Jak najbardziej normalne. Nie ma się czym przejmować.
_________________ Profesjonalna opieka nad zwierzętami terrarystycznymi na terenie Lublina i okolic. Terraria na zamówienie. E-mail: Terraria_na_zamowienie@wp.pl Oferta:http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=564067&highlight=
Dziś po raz pierwszy moja Jolka nie zjadła zupełnie nic, jedzonko leżało od rana i aż się zeschło, a ona miała to w nosie - siedziała sobie tradycyjnie na bocznej ściance terra i .... lewitowała.
Czytam wszędzie że to okres godowy, ale mój legwan praktycznie nic nie tknął od paru dni... A dziś oddał "kał" tzn sam biały śluz bez kału a zawsze był kał + śluz
Koleżanka ma rację legwan skoro nic nie je będzie tylko wydalał bezbarwny płyn z mlecznym śluzem. Mojemu już się skończyło - od tygodnia je za 2`óch a od połowy października prawie nic nie jadł... (jego pierwszy okres godowy i też się martwiłam wiec cieszę się że już je normalnie :3 )
Gosiu ssaki wydalają mocznik a gadzoiochy kwas moczowy
Pozdrówka ^^
_________________ FACE PALM!
Because expressing how dumb that was in words just doesn`t work...