Witam, od kilku dni nasz smok dziwnie sie zachowuje.
Nie chce jeść, za wszelką cene chce wyjść z terrarium, i tutaj także nic nie je. Wypróżnia sie ale niewiele. Miał ktoś taki problem z legwanem?
Nic dziwnego po prostu ma okres godowy .Moja dopiero skonczyla okres godowy ,tez nic nie jadla i strasznie sie dobijala do wyjscia kopala cale terrarium bylo do gory nogami.Takze to nic strasznego musi mu samo przejsc.
Witam, od kilku dni nasz smok dziwnie sie zachowuje.
Nie chce jeść, za wszelką cene chce wyjść z terrarium, i tutaj także nic nie je. Wypróżnia sie ale niewiele. Miał ktoś taki problem z legwanem?
No juz nie wiem jakich mam dla ciebie argumentow uzyc abys zrozumial??????Objawami okresu godowego sa
1 notoryczne dobijanie sie do wyjscia z terrarium
2 nie przykmowania pokarmu
3 kopanie w chipsach kokosowych oraz drapanie w szyby
czy jeszcze dokladniej mam ci to wytlumaczyc? chyba jasniej sie nie da.A tak na marginesie to wlasnie moja zielona dopiero skonczyla okres godowy ktory trwal ok 4 tygodni.
A z kad ty to wiesz ze ma 50 cm?Moja t tamtym roku tez miala gdzies tyle i miala okres godowy.Legwany osiagaja dojrzalosc plciowe w wieku 1,5 -2 lat Wiec jesli tyle ma to na bank okres godowy.
Kolego proszę nie atakuj osób z forum, które mimo młodszego wieku NA PEWNO znają się na tym lepiej od Ciebie.
Zwroty "po czym wnioskujesz" i "pokaż palcem" są NIEGRZECZNE i WRĘCZ WREDNE i nie na miejscu więc raczej nie będą akceptowane tym bardziej przez osobę nową na tym forum.
Popieram koleżankę jest to okres godowy objawami są - wzmożona aktywność, brak apatytu i czas - w naturalnych warunkach legwany właśnie przygotowują się do niego. Mój smok je tyle co kot napłakał od 2 tygodni... mam nadzieje, że mu szybko przejdzie :3
_________________ FACE PALM!
Because expressing how dumb that was in words just doesn`t work...
Miałem coś podobnego ze swoim smokiem.Ku mojemu zdziwieniu okazał się samicą i zniosła jaja
a zachowywała się identycznie.tzn przekopywała terrarium do góry nogami nic nie jadła dobbijała sie do wyjścia a jak ja wypuściłem to łaziła jak szalona wszędzie jej było pełno
Kolego proszę nie atakuj osób z forum, które mimo młodszego wieku NA PEWNO znają się na tym lepiej od Ciebie.
Zwroty "po czym wnioskujesz" i "pokaż palcem" są NIEGRZECZNE i WRĘCZ WREDNE i nie na miejscu więc raczej nie będą akceptowane tym bardziej przez osobę nową na tym forum.
Popieram koleżankę jest to okres godowy objawami są - wzmożona aktywność, brak apatytu i czas - w naturalnych warunkach legwany właśnie przygotowują się do niego. Mój smok je tyle co kot napłakał od 2 tygodni... mam nadzieje, że mu szybko przejdzie :3
Brawo za kulturę osobistą
Dziękuję wszystkim, którzy udzielili mi konkretnych informacji. W galerii można zerknąć na naszego legwana:) NAszym skromnym zdaniem to samiec:) ale kto go tam wie:)
Zobaczymy co dalej...
Jeszcze raz dziękuje:)