Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Legwan zielony : Kaki?
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

hubert26

[z nami 1226 dni]

Polska
Kujawsko-pomorskie
Toruń
Kaki?
Wysłano 20:45 10.11.2011
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

Kupiłem owoce kaki, czytałem w necie że ma dużo wapnia i jest słodki, pomyślałem, że może można dawać moim legusiom. Ale nie chce ryzykować więc jakby ktoś wiedział czy są jakieś przeciwskazania to dajcie znać. Z góry dziękuję

jarecki_731

[z nami 552 dni]

Polska
Dolnośląskie
Głogów (słone)
Re: Kaki?
Wysłano 21:19 10.11.2011

Faktycznie zawiera wapń ,tylko nie wiem jaka odmiane kupiles z pestka czy bez? Te z pestka zawieraja teine wiec nie wiem czy mozna im je podawac.Pamietajmy ze owoce w diecie legwana nie moze przekraczac 20%.

hubert26

[z nami 1226 dni]

Polska
Kujawsko-pomorskie
Toruń
Wysłano 21:56 10.11.2011

Wiem że 20% i nie mam zamiaru operać na tym diety. Po prostu moje legi to łasuchy i lubią wszystko co słodkie a jak zawiera wpano to tym berdziej chętnie bym podał. Jest bez pestki te kaki.

jarecki_731

[z nami 552 dni]

Polska
Dolnośląskie
Głogów (słone)
Wysłano 23:08 10.11.2011

Wydaje mi sie ze w malych ilosciach i nie za czesto mozna podac.Zawiera fruktoze czyli cukier owocowy oraz karoten czyli barwnik roslinny ,witamina A i C tez nie powinna mu zaszkodzic.(nie wapno tylko wapń)

pajo2404

[z nami 1231 dni]

Polska
Śląskie
Rybnik (Smolna)
Wysłano 09:06 11.11.2011

ja juz ją podawałem. Wcina az siel milo patrzy ale jak napisano sporadycznie podawać.

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl