Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Agama brodata : jak naklonic agamke do jedzenia?
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

Dragon26

[z nami 247 dni]

Wielka Brytania

jak naklonic agamke do jedzenia?
Wysłano 00:08 07.02.2012
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

witam wszystkich. mam maly problem z moja nowa 30cm samiczka ktora nie chce jesc swierszczy ani innego pokarmu posypanego wapnem/witaminami!!! Zjada tylko te nieposypane. Zrobilem jej 2 dni glodowki zeby jednak sie skusila ale ona nic!! i teraz nie wiem co mam zrobic bo przeciez wapno i witaminy to podstawa!! czy zna ktos jakies sztuczki zeby ja naklonic do jedzenia? z gory dzieki.

DONIEC
Moderator

[z nami 1530 dni]

Polska
Małopolskie
Kraków (kraków - Biezanow nowy)
Re: jak naklonic agamke do jedzenia?
Wysłano 00:37 07.02.2012

strzykawka igła nakłuwanie świerszcza......

głodówka 4 dniowa;)

kamyczak

[z nami 1589 dni]

Polska
Małopolskie
Nowy Targ (Łopuszna)
Wysłano 07:39 07.02.2012

Spróbuj na smakołykach tzn. molach woskowych bądź mącznikach, nie wiem czy już jadła ale szarańcza też na ogół jest pokusą nie do odparcia, a później jak się przekona próbuj oszukiwać z zwykłą karmówą. Możesz też odpuścić jej sypanie karmówki niech je gołą jak lubi i podać wapń i witaminy z pipety z wodą mniej pracochłonne i chyba pewniejsze niż nastrzykiwanie świerszczy. Powodzenia

ambasador

[z nami 799 dni]

Wielka Brytania

Wysłano 10:06 07.02.2012

Ja moczylem szarancze od spodu w wodzie potem przekladalem w wapn lub witaminy tak ze proszek byl tylko od spodu i nie bylo bolca koleszka zawsze sie skusil Wink stosowalem podawanie za pomoca pipety jak kolega pisal powyzej ...tez jest ok ale uwazam ze ten sposob jest bardziej stresujacy dla gada;)

songo1000

[z nami 513 dni]

Polska
Podkarpackie
Rzeszów
Wysłano 12:01 07.02.2012

Jeżeli lubi pokarm rośliny to zrób tak,że np na bazylie sypnij witaminy i wapno i zwiń to w rulonik powinna zjeść Smile.

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl