Jeżeli nie jest to zaschnięte jedzenie itp. i nie da się tego zetrzeć to zapewne jakiś pasożyt - grzyb lub roztocz. Mogą to być na przykład spowodowane przez nie jakieś wykwity alergenne, ale nie jestem znawcą mogę się mylić więc i tak NIEZBĘDNA jest wizyta u weterynarza w przeciwnym razie może się to powiększyć.
_________________ FACE PALM!
Because expressing how dumb that was in words just doesn`t work...
nie jest to żadna plama tak jak w temacie... Właśnie jest wypukłe no i nie da się tego zetrzeć niestety. Zauważyłem to dopiero dziś, a co ciekawe parę dni temu ( 3 albo 4 ) tego nie było bo sprawdzałem na wcześniej zrobionych zdjęciach. Będę to obserwował w ciągu najbliższych dni i zobaczę czy postępuje czy też nie. Czekam na wszelkie porady i z góry dziękuje.
Byc moze to jakie s brodawki lub czerniak ?Powiem ze tez sie z czyms takim nie spotkalam .Na pewno czeka cie wizyta u weta ,bo cos mi to wyglada na to ze trzeba bedzie to usunac skalpelem.No chyba ze to nic groznego i bedzie moglo zostac tam gdzie jest.No napewno trzeba bedzie zrobic wycinek do badania pod katem jakiegos raczyska , alemoge sie mylic.
Czerniak nie występuje u gadów jest to raczej gatunek raka złośliwego ssaków głównie naczelnych.
SZCZERZE mówiąc... wątpię żeby to był twór zrobiony z przekształconych pod wpływem jakiegoś bodźca łusek.
Raczej jak już to twór rosnący stricte na nich. Oczywiście jeżeli to NIE jest jedzenie lub temu podobne.
Jak będzie trzeba to oczywiście wybiorę się z moim pupilem do weterynarza z tym że dzisiaj ma już tego tylko 3,a nie tak jak wczoraj 4 Poczekam więc bo może znikną i te pozostałe.
spodziewałem się że padnie to pytanie... Więc już wyjaśniam. Zrobiłem tego posta na kącie mojego brata a później postanowiłem że założę po prostu swoje kąto.
To ciekawe bo jak wczoraj prubowałem to zetrzeć, nie udało mi się. A po odpadnięciu dziśsiaj postanowiłem poszukać tego czegoś w terrarium no i udało się. Co ciekawe... Było to suche i po prostu rozsypało sie w palcach.
Od początku mówiłam, że bród następnym razem nie pisz głupot póki się nie upewnisz na 100 procent że to nie jest nic poważnego poza tym forum to nie weterynarz nie rozwiąże twoich problemów zdrowotnych legwana.
Jakbyś poszedł z czymś takim do weta to przynajmniej by cie wyśmiał i kazał zapłacić od 10 do 50 zł za diagnozę i miałbyś nauczkę na przyszłość
No to tak.... Według mnie to wy zaśmiecacie forum waszymi wypowiedziami i całą taką chamską gadką. Miałem problem i problem nadal jest bo leg to dalej ma. A jak was boli to żeby dać komuś jakąś radę bo może akurat mieliście, a raczej wasz pupil coś podobnego to po prostu nie piszcie. Proste! A to forum po to chyba jest co nie??? A jak kolejnym razem będziecie komuś dawać jakąś radę albo po prostu się wypowiadać to przemyślcie to II razy bo jak wam się nie chce to dajcie se spokój. To tyle.