Witam mój problem polega na tym że dostałem 2 lata temu legwana zielonego od nieznanej mi osoby znalazłem na forum oddam legwana więc długo sie nie zastanawiałem i pojechałem po niego na miejscu się okazało że poprzedni właściciel nie miał papierów lecz to mnie nie zraziło ponieważ myślałem że to nie problem. I teraz zaczynają się schody chcę go zarejestrować ale nie wiem w jaki sposób? brak dokumentów, 2 lata wysiłku żeby stworzyć odpowiednie warunki, czy jeżeli udam się do urzędu zabiorą mi go?
No niestety masz duzy problem bo musisz miec na niego dokumenty ,bez dokumentow jest nielegalny.No moze w urzedzie ci go nie zabiora ,ale ktos cie zakapuje i przyjada zabiora ci gadzine.Moze idz do urzedu powiedz jaka jest sytuacja jak trafisz na wyrozumiala osobe to Moze ci go zarejstruje.Sprobuj skontaktowac sie z bylym wlascicielem moze ma gdzies takie dokumenty a ci ich po prostu nie dal.Zastanawia mnie dlaczego tak dlugo z tym czekales?Na rejestracje jest 14 dni a ty czekales 2 lata.
dostałem informacje że dokumenty zostały wywalone, zainteresowałem się teraz rejestracją ponieważ wcześniej tez szukałem odpowiedzi na ten temat i niestety dostałem informacje że nic z tego nie będzie lecz myslałem że po czasie coś sie może zmienić a jest możliwość kupienia dokumentów? tzn. jak komuś by zdechł pupil czy jego dokumenty by pasowały do mojego zwierzaka?
Radzila bym ci zadzwonic do urzedu powiedziec jaka sprawa i zobaczysz co ci powiedza przez telefon jesli beda cos sie sadzic to naj wyzej nie pojdziesz.Jesli nic z tego nie bedzie to wtedy mysl cos innego.
Nie radze DZWONIĆ! jak dowiedzą się, że masz legwana nielegalnie OD RAZU ci go zabiorą.
Nie radze w tym przypadku wychodzić z nim na spacery! Ja z moim wychodzę i mi raz policja na chatę wjechała, że jakaś babcia się skarży, że z krokodylem chodzę po osiedlu XDDDDDDD
Musiałam im go pokazać i papiery też, jeden koleś był poważny, a drugi się śmiał jak zobaczył Blake`a i nawet gad wlazł mu na ramię XD
Szkoda, że fotek nie zrobiłam.
Pozdrawiam :3
_________________ FACE PALM!
Because expressing how dumb that was in words just doesn`t work...
jak się zakończyła ta sprawa?
od razu chciałem się zapytać gdzie trzeba się udac aby zarejestrować takie zwierzę?czy jest w każdym urzedzie miasta/gminy czy w miastach wojewódzkich?
są z tym związane koszta jakieś?np.opłaty skarbowe,znaczki etc.?