Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Legwan zielony : brak dokumentów na legwana
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

linksys

[z nami 496 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Stargard Szczeciński
brak dokumentów na legwana
Wysłano 08:57 25.11.2011
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

Witam mój problem polega na tym że dostałem 2 lata temu legwana zielonego od nieznanej mi osoby znalazłem na forum oddam legwana więc długo sie nie zastanawiałem i pojechałem po niego na miejscu się okazało że poprzedni właściciel nie miał papierów lecz to mnie nie zraziło ponieważ myślałem że to nie problem. I teraz zaczynają się schody chcę go zarejestrować ale nie wiem w jaki sposób? brak dokumentów, 2 lata wysiłku żeby stworzyć odpowiednie warunki, czy jeżeli udam się do urzędu zabiorą mi go?

Piotr_Kołodziejczak

[z nami 1536 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Szczecin
Re: brak dokumentów na legwana
Wysłano 09:52 25.11.2011

No to niestety, masz problem. Nic z tym fantem nie zrobisz dopóki nie będziesz miał świadectwa pochodzenia. Lepiej specjalnie się z tym nie wychylać.

jarecki_731

[z nami 552 dni]

Polska
Dolnośląskie
Głogów (słone)
Wysłano 09:57 25.11.2011

No niestety masz duzy problem bo musisz miec na niego dokumenty ,bez dokumentow jest nielegalny.No moze w urzedzie ci go nie zabiora ,ale ktos cie zakapuje i przyjada zabiora ci gadzine.Moze idz do urzedu powiedz jaka jest sytuacja jak trafisz na wyrozumiala osobe to Moze ci go zarejstruje.Sprobuj skontaktowac sie z bylym wlascicielem moze ma gdzies takie dokumenty a ci ich po prostu nie dal.Zastanawia mnie dlaczego tak dlugo z tym czekales?Na rejestracje jest 14 dni a ty czekales 2 lata.

linksys

[z nami 496 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Stargard Szczeciński
Wysłano 10:15 25.11.2011

dostałem informacje że dokumenty zostały wywalone, zainteresowałem się teraz rejestracją ponieważ wcześniej tez szukałem odpowiedzi na ten temat i niestety dostałem informacje że nic z tego nie będzie lecz myslałem że po czasie coś sie może zmienić a jest możliwość kupienia dokumentów? tzn. jak komuś by zdechł pupil czy jego dokumenty by pasowały do mojego zwierzaka?

jarecki_731

[z nami 552 dni]

Polska
Dolnośląskie
Głogów (słone)
Wysłano 10:26 25.11.2011

Radzila bym ci zadzwonic do urzedu powiedziec jaka sprawa i zobaczysz co ci powiedza przez telefon jesli beda cos sie sadzic to naj wyzej nie pojdziesz.Jesli nic z tego nie bedzie to wtedy mysl cos innego.

linksys

[z nami 496 dni]

Polska
Zachodniopomorskie
Stargard Szczeciński
Wysłano 10:27 25.11.2011

ok a więc zacznę od urzędu a jak nic nie zdziałam to wtedy będę szukał innego rozwiązania wielkie dzięki za pomoc

PanAnonim
Moderator

[z nami 2283 dni]

Polska
Podlaskie
Łomża
Wysłano 10:31 25.11.2011

kombinacje z podkladaniem innych dokumentow itd sa rowniez nielegalne, takze lepiej sie do tego nie przyznawaj publicznie Smile

Yui_Kurogane

[z nami 1009 dni]

Polska
Wielkopolskie
Luboń
Wysłano 12:02 25.11.2011

Nie radze DZWONIĆ! jak dowiedzą się, że masz legwana nielegalnie OD RAZU ci go zabiorą.
Nie radze w tym przypadku wychodzić z nim na spacery! Ja z moim wychodzę i mi raz policja na chatę wjechała, że jakaś babcia się skarży, że z krokodylem chodzę po osiedlu XDDDDDDD
Musiałam im go pokazać i papiery też, jeden koleś był poważny, a drugi się śmiał jak zobaczył Blake`a i nawet gad wlazł mu na ramię XD
Szkoda, że fotek nie zrobiłam.

Pozdrawiam :3

monster98

[z nami 264 dni]

Polska
Dolnośląskie
Wrocław
Wysłano 17:52 25.11.2011

Nie ładnie straszyć babcie krokodylami. Wywołuje to blizny psychiczne i respekt przed zwierzętami Very Happy
Pozdrawiam

Robert Rutkowski

[z nami 3195 dni]

Polska
Podlaskie
Białystok
Wysłano 22:05 27.11.2011

Mam pytanie odnośnie Twego tematu z kwietnia - udało się uratować legwana który wtedy był w złym stanie?
Pozdrawiam.

Wysłano 13:27 28.12.2011

jak się zakończyła ta sprawa?
od razu chciałem się zapytać gdzie trzeba się udac aby zarejestrować takie zwierzę?czy jest w każdym urzedzie miasta/gminy czy w miastach wojewódzkich?
są z tym związane koszta jakieś?np.opłaty skarbowe,znaczki etc.?

monster98

[z nami 264 dni]

Polska
Dolnośląskie
Wrocław
Wysłano 13:54 28.12.2011

Warto nauczyć się samemu wyszukiwania informacji- nie koniecznie na TCP (choć tu masz najdokładniej opisane), ale np. w google.

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl