Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Legwan zielony : Agresywny legwan
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

konradrawa

[z nami 346 dni]

Polska
Łódzkie
Rawa Mazowiecka
Agresywny legwan
Wysłano 13:28 06.11.2011
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

Mam legwana zielonego od 3 lat. Rozwija się dobrze. Ma dobre warunki. Nigdy nie był zbyt ufny i przyjazny ale ostatnio stał się dosyc mocno agresywny. Nie pozwala się wogóle dotknąć, mocno syczy, ucieka. Raz nawet ugryzł mnie w palca do krwi. Czy jest jeszcze szansa na oswojenie mojego legwana?

jarecki_731

[z nami 552 dni]

Polska
Dolnośląskie
Głogów (słone)
Re: Agresywny legwan
Wysłano 13:37 06.11.2011

W czasie okresu godowego samce sa nieprzewidywalne.Potrafia stroic fochy byc niedotykalskie .Daj mu troche czasu na pewno mu przejdzie.A co do oswajania to nie jestem w stanie ci tego powiedziec ,kazdy legus ma inny charakter i nie na wszzystkie dziala to samo .Wiedz o tym ze starsze legwany ciezej sie przyzwyczajaja (legwan sie nie oswaja).

Filip_Stadnik

[z nami 666 dni]

Polska
Lubelskie
Łęczna (Ciechanki Krzesimowskie )
Re: Agresywny legwan
Wysłano 21:56 06.11.2011

Szansa jest zawsze. Jednak teraz to nie sprawa oswojenia a hormonów czy wcześniej wspomniany okres godowy. Moje legwany, któe do tej pory były leniwymi kluchami i nawet nie raczyły ruszyć łapą, jak je przenosiłem do naświetlania Ultravitaluxem, teraz zaczęły być nieufne. Czasem szaleją po terrarium, samczyk parę razy ciachną mnie ogonem, a samicy zdarzy się syknąć na mnie. Jednak z nie takimi "agresorami" sobie radziłem. Wink Ten okres trzeba po prostu przeczekać.

Profesjonalna opieka nad zwierzętami terrarystycznymi na terenie Lublina i okolic. Terraria na zamówienie. E-mail: Terraria_na_zamowienie@wp.pl Oferta:http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=564067&highlight=

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl