Witam mam problem ze swoja 2 letnie agamka. Agamke kolo 2 tygodni wybudziła sie zimowania. Karmilem ja codzienie ale mala ilością ze względu ze jej żołądek jeszcze nie zaczął pracować dobrze po wybudzeniu. Jakies 6 dni temu włączyły sie jej gody lata po całym domu i głowa kiwa Dostal do tego jeszcze wylinki obecnie mu schodzi z pyszczka. I pojawił sie mały problem o 6 dni nic nie je patrzy na robaki ale ich nie rusza o zielieninie nie wspomne. Wiem ze jak wylinka to nie chce jesc ale nigdy z nim takich problemów nie miałem zawsze jadł ile widział. Moge go jakoś przymusić do jedzenia ?
Narazie nie przymuszaj poczekaj troche, opisz warunki terrarium, może nie je bo ma wylinke. Jak nie bedzie jadl okolo 2 tyg to zacznij dopiero sie powaznie martwic.
_________________ Zanim przemówisz posłuchaj,zanim zareagujesz pomyśl, zanim wydasz zarób,zanim się poddasz spróbuj
Nałożyły się hormony na wylinkę i dlatego nie je.Jak to jest 6 dni-to jeszcze nie tragedia,ale dawaj mu pić żeby się nie odwodnił.Możesz go też kąpać,to się nawodni no ipomoże kąpiel przy wylince.A kupka do badania jak najbardziej-bo jak do tego wszystkiego jeszcze są pasożyty-to naprawdę nie jest dobrze.
Po agamce długo nie widać że ma pasożyty-a jak już widać,to jest z nią żle.
Moj po wybudzeniu pierwszego robala wszamal po 15 dniach wiec i Twoj smok sie rozkreci ...przynajmniej powinien;)
Przepraszam że sie wtrącę ale ten post mnie uspokoił . Bo mój Agam w poniedziałek obudził sie i w wtorek zjadł tylko dwa świerszcze i od wtorku nic wiecej nie chce jeść , więc mam nadzieje ze "się rozkręci" i ze nie mam sie martwić . Pozdrawiam
_________________ Wśród ludzi jest więcej kopii niż oryginałów.
Agamka ma spełnione wszystkie warunki dotyczące hodowli. Uwazam ze jest to najważniejsze. Teraz ma nawet wilgtonosc 70 zęby łatwiej jej bylo. Ale dalej nie chce jesc macham jej pare razy dzienie robakami przed buzia. Mam karaczany szare dubie mączniaki zuki i nic ja nie interesuje. Mam ja nakarmić przymusowo ?
Agamka ma spełnione wszystkie warunki dotyczące hodowli. Uwazam ze jest to najważniejsze. Teraz ma nawet wilgtonosc 70 zęby łatwiej jej bylo. Ale dalej nie chce jesc macham jej pare razy dzienie robakami przed buzia. Mam karaczany szare dubie mączniaki zuki i nic ja nie interesuje. Mam ja nakarmić przymusowo ?