Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Agama brodata : Agama nie je
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

siwers1986

[z nami 825 dni]

Polska
Dolnośląskie
Kamienna Góra
Agama nie je
Wysłano 19:09 16.02.2012
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

Witam mam problem ze swoja 2 letnie agamka. Agamke kolo 2 tygodni wybudziła sie zimowania. Karmilem ja codzienie ale mala ilością ze względu ze jej żołądek jeszcze nie zaczął pracować dobrze po wybudzeniu. Jakies 6 dni temu włączyły sie jej gody lata po całym domu i głowa kiwa Wink Dostal do tego jeszcze wylinki obecnie mu schodzi z pyszczka. I pojawił sie mały problem o 6 dni nic nie je patrzy na robaki ale ich nie rusza o zielieninie nie wspomne. Wiem ze jak wylinka to nie chce jesc ale nigdy z nim takich problemów nie miałem zawsze jadł ile widział. Moge go jakoś przymusić do jedzenia ?

bogusia12

[z nami 450 dni]

Polska
Kujawsko-pomorskie
Bydgoszcz
Re: Agama nie je
Wysłano 21:05 16.02.2012

Narazie nie przymuszaj poczekaj troche, opisz warunki terrarium, może nie je bo ma wylinke. Jak nie bedzie jadl okolo 2 tyg to zacznij dopiero sie powaznie martwic.

adsik

[z nami 897 dni]

Polska
Mazowieckie
Ciechanów
Wysłano 21:12 16.02.2012

Po zimowaniu kupka do badania

ewkagamma

[z nami 631 dni]

Polska
Mazowieckie
Warszawa
Wysłano 22:00 16.02.2012

Nałożyły się hormony na wylinkę i dlatego nie je.Jak to jest 6 dni-to jeszcze nie tragedia,ale dawaj mu pić żeby się nie odwodnił.Możesz go też kąpać,to się nawodni no ipomoże kąpiel przy wylince.A kupka do badania jak najbardziej-bo jak do tego wszystkiego jeszcze są pasożyty-to naprawdę nie jest dobrze.
Po agamce długo nie widać że ma pasożyty-a jak już widać,to jest z nią żle.

ambasador

[z nami 799 dni]

Wielka Brytania

Wysłano 10:12 17.02.2012

Moj po wybudzeniu pierwszego robala wszamal po 15 dniach wiec i Twoj smok sie rozkreci ...przynajmniej powinien;)

Muffi

[z nami 530 dni]

Polska
Wielkopolskie
Leszno (Leszno)
Wysłano 22:38 17.02.2012

ambasador napisał/a:
Moj po wybudzeniu pierwszego robala wszamal po 15 dniach wiec i Twoj smok sie rozkreci ...przynajmniej powinien;)

Przepraszam że sie wtrącę ale ten post mnie uspokoił . Bo mój Agam w poniedziałek obudził sie i w wtorek zjadł tylko dwa świerszcze i od wtorku nic wiecej nie chce jeść , więc mam nadzieje ze "się rozkręci" i ze nie mam sie martwić . Pozdrawiam Smile

siwers1986

[z nami 825 dni]

Polska
Dolnośląskie
Kamienna Góra
Wysłano 16:44 21.02.2012

Agamka ma spełnione wszystkie warunki dotyczące hodowli. Uwazam ze jest to najważniejsze. Teraz ma nawet wilgtonosc 70 zęby łatwiej jej bylo. Ale dalej nie chce jesc macham jej pare razy dzienie robakami przed buzia. Mam karaczany szare dubie mączniaki zuki i nic ja nie interesuje. Mam ja nakarmić przymusowo ?

siwers1986

[z nami 825 dni]

Polska
Dolnośląskie
Kamienna Góra
Wysłano 18:41 21.02.2012

Agamka ma spełnione wszystkie warunki dotyczące hodowli. Uwazam ze jest to najważniejsze. Teraz ma nawet wilgtonosc 70 zęby łatwiej jej bylo. Ale dalej nie chce jesc macham jej pare razy dzienie robakami przed buzia. Mam karaczany szare dubie mączniaki zuki i nic ja nie interesuje. Mam ja nakarmić przymusowo ?

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl