Posiadam agame 1 miesięczną mam wszystko co potrzeba mącznik, witaminy, wapń lecz nie posiadam obecnie świerszczy i mam pytanie czy mogę jej podać już malutkie kawałeczki jabłka ??
Podać możesz utarte,jabłko czy marchew ale nie jest powiedziane że je zje. Na pogona.pl jest lista co można dawać. A świerszcze zakup jak najszybciej agamka nie może być cały czas na mącznikach, to powinno być urozmaicenie diety. Powodzenia w hodowli.
Nie zrażaj się jeżeli przez pierwsze kilka dni będzie jadła bardzo mało, musi się zaaklimatyzować.
_________________ Miarą naszego człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt:)
Mączniki to nie jest dobry pokarm jako podstawa dla zadnej agamy-a co dopiero dla takiego maleństwa.Mają dosyc twarde pancerzyki chitynowe,które trudno trawić.Nim przyjdzie zamówienie to idz do sklepu zoo i kup narazie troche swierszczy,lub małe karaczany i nie pakuj w maluszka mączników.Takie maluszki narazie nie jedzą zieleniny,a zresztą tym się agamka nie naje.
Jak NAPRAWDĘ nie masz nic innego i długo nie będziesz miał,to kup słoiczek dla niemowląt GERBER z kurczakiem i tym nakarm malucha.Mała agamka musi dużo jeść,bo rośnie i takie ma zapotrzebowanie.Nie zapominaj o podawać wapń i witaminy.Pozdrawiam:))