Witaj! Zaloguj się lub Zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Przypomnienie hasła Regulamin   FAQ   Sklep zoologiczny   Koszulki terrarystów  
trwają prace nad nową wersją....
Forum : Agama brodata : Agama miesieczna pokarm
Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  
AutorWiadomość

Tomkow534

[z nami 521 dni]

Polska
Mazowieckie
Ostrołęka (Lipniki)
Agama miesieczna pokarm
Wysłano 15:22 19.02.2012
Zgłoś nadużycie   Odpowiedz   Cytuj  

Posiadam agame 1 miesięczną mam wszystko co potrzeba mącznik, witaminy, wapń lecz nie posiadam obecnie świerszczy i mam pytanie czy mogę jej podać już malutkie kawałeczki jabłka ??

nimcia

[z nami 336 dni]

Polska
Śląskie
Sosnowiec
Re: Agama miesieczna pokarm
Wysłano 16:28 19.02.2012

Podać możesz utarte,jabłko czy marchew ale nie jest powiedziane że je zje. Na pogona.pl jest lista co można dawać. A świerszcze zakup jak najszybciej agamka nie może być cały czas na mącznikach, to powinno być urozmaicenie diety. Powodzenia w hodowli.

Nie zrażaj się jeżeli przez pierwsze kilka dni będzie jadła bardzo mało, musi się zaaklimatyzować.

Tomkow534

[z nami 521 dni]

Polska
Mazowieckie
Ostrołęka (Lipniki)
Wysłano 17:17 19.02.2012

Świerszcze już zamówiłem lecz
potrwa zanim dojdą

ewkagamma

[z nami 631 dni]

Polska
Mazowieckie
Warszawa
Wysłano 21:33 19.02.2012

Mączniki to nie jest dobry pokarm jako podstawa dla zadnej agamy-a co dopiero dla takiego maleństwa.Mają dosyc twarde pancerzyki chitynowe,które trudno trawić.Nim przyjdzie zamówienie to idz do sklepu zoo i kup narazie troche swierszczy,lub małe karaczany i nie pakuj w maluszka mączników.Takie maluszki narazie nie jedzą zieleniny,a zresztą tym się agamka nie naje.
Jak NAPRAWDĘ nie masz nic innego i długo nie będziesz miał,to kup słoiczek dla niemowląt GERBER z kurczakiem i tym nakarm malucha.Mała agamka musi dużo jeść,bo rośnie i takie ma zapotrzebowanie.Nie zapominaj o podawać wapń i witaminy.Pozdrawiam:))

Spis działów  Spis tematów  Nowy temat  Szukaj  Widok drzewka  Poprzedni temat  Następny temat  

Wyświetl:   
    Skocz do góry     Drukuj cały wątek

Współpraca | Napisz do nas | Reklama | Koszulki | Nasze bannery
Serwisy współpracujące Agama brodata | Modliszki | Straszyki | Legwan zielony | Gekon lamparci
© 2001-2012 Copyright by terrarium.com.pl